Voorjaarsrit zondag 7 juni 2020

Door John Holtvluwer
Foto’s Geo, Ivanka, Jolanda en Stefan

Afgelopen zondag heb ik alleen maar blije gezichten gezien.
Na een noodgedwongen extra lange winterstop mochten we weer bij elkaar komen met de geldende regels.
Een 22 equipes hadden zich ingeschreven met een zeer divers wagenpark. 

Van glimmend “Detroit Steal” tot verfijnd Engels vakmanschap.  Van de Duitse precisie tot passievol Italiaans, alles was er.
Ook was daar de heerlijke koffie van cafe de Swartesteegh en de smaakvolle broodjes die Dirk van Eten bij Dirk voor ons had klaargemaakt.
Zo konden we met het buikje vol gaan starten.  Het weer was wisselvallig met mooie wolkenluchten die ook toestond om open te rijden.
Het is altijd mooi als een hele stoet van klassiekers vertrekt en in een optocht door de straten rijdt.  Ik zag een aantal nieuwe gezichten met auto’s die ik nog niet eerder gezien had bij de OCL.  Sommige leden hadden er al een flink ritje opzitten.
Vertrokken uit Limburg en noord Holland.  Leusden voelt als een warm bad.  Liefde kent geen grenzen. 
Via Soesterberg togen we naar Zeist.  In Soesterberg zag ik nog iemand van de OCL even aanwippen bij de peniteniaire inrichting aldaar. Later reden ze weer mee in de rit dus het zal niks ernstigs geweest zijn.  Het mooie gedeelte van Zeist hebben we gezien bij het slot.
Hier viel het op dat er een vakfotograaf aanwezig was.  Super mooie plaatjes werden er geschoten.  

Via Bunnik reden we langs de lek waar de kersen al goed te zien waren.  Dijkjes rijden is en blijft altijd mooi.   Lekker Hollands ook. 
De Utrechtse heuvelrug werd overgestoken waar we weer tussen de weilanden aansluiting zochten met Leusden. Afwisselend landschap zo in deze rit. 
Bij cafe de Swartesteegh werd onder het genot van een koel drankje de rit afgesloten.  De uitzetters / organisatoren reuze bedankt.  Het digitale routeboek heeft ook uitstekend gewerkt. Het was weer goed om elkaar te treffen.  Naast het sociale is een oldtimer een medicijn……………..voor het brein.
« van 3 »