Voorjaarsrit 2019

Voorjaarsrit 2019
door John Holtvlüwer

Verslag voorjaarsrit OCL op 12 mei 2019.

Terwijl Leusden ontwaakte en in de bedstee de kruimels nog lagen van het moederdagontbijt zaten er een dikke 30 man al lekker aan de koffie bij cafe de Swartesteegh. Op de parkeerplaats glinsterde het lakwerk en chroom je tegemoet. Zo’n 15 oldtimers uit alle windstreken qua fabrikant stonden er opgesteld. Glurende buren die dit als extra bonus kregen op deze zondagochtend moeten toch wel met een glimlach wakker geworden zijn.

Jos en Joke hebben de route bedacht welke zeer punctueel op papier is gezet. Geen verkeerslicht of bijbehorende info werd ons onthouden zodat de route foutloos te rijden was. Een mooie roos was er voor de vrouwelijke deelnemers met de gedachte dan het moederdag was. Echt super.
Na Leusden verlaten te hebben belanden wij in Huis ter Heide. Schitterende huizen staan daar. Ze moeten ook onderhouden worden en alleen al denken van “ik ga de tuin even doen” krijg ik al spit in mijn rug. Gelukkig varen de hoveniersbedrijven er wel bij en kunnen wij genieten van al dat moois.

Een verrassing was aan het begin langs de rivier de vecht de plaats Maarssendorp. Nieuwe huizen in een oud Hollands jasje of jas. Langs een weg vol met ganzen togen wij verder langs landhuizen met theehuisjes en boothuisjes. 3 deelnemers aan de rit moeten zich met hun Amerikaans welvaren haast wel een kapitein hebben gevoeld om zo langs de vecht te laveren.

In Huizen stond ons een broodmaaltijd te wachten met soep en een broodje kroket. De auto’s konden perfect voor het restaurant geparkeerd worden en vanaf het terras had je hier mooi zicht op. Met het buikje lekker rond reden wij verder door het gooi. Ook hier fraaie huizen. De hekken voor de huizen zijn meestal wel dicht. Dit kan natuurlijk om je bezit te beschermen ( of bezit van de bank ) maar het geeft ook wel wat afstandelijks aan. Het merk Range Rover met een Mini Cooper is ook hier een veel geziene combinatie.

Via Baarn en Soest maakten we weer aansluiting met Amersfoort om daar naar Leusden terug te keren en op het terras van de Swartesteegh te belanden. Perfecte bediening en heerlijke koele drankjes werden afgetopt met een bitterbal.
Rond de klok van vieren gingen de meeste leden weer huiswaarts. Superdag gehad met aandacht voor de details. Jos en Joke bedankt voor het uitzetten en organisatie. Geweldig.