Technodag AMPR 2018

Zaterdag 7 juli Technodag AMPR
door John Holtvluwer

In het landelijk gebied tussen Achterveld en Terschuur hebben wij allemaal weleens gereden. Soms dwalen de gedachtes af of er niet ergens in die schuurtjes een slapende klassieker staat. Van “opa” geweest of van die rijke boer die na verkoop van een stuk land of veestapel zich eens een fijne automobiel cadeau heeft gedaan. Er zal ongetwijfeld werk aanzitten. Maar………….wat wil het geval, dan bel je Bertus van AMPR. Hij weet wel raad met het plaatwerk.
Zo verzamelden er zich op zaterdag 7 juli een kleine 20 man van de Oldtimer Club Leusden aan de Stoutenburgerweg in Terschuur. Koffie en gebak waren present. Er stonden ook een aantal projecten waaraan gewerkt werd. Zo was er een VW Bus Type 2 die werd aangepakt. Een Volvo Duet die helemaal kaal was. Enorme klussen waar Bertus Walet zijn hand niet voor omdraait.
Ook voor poetswerk, krassen en kleine lakschades kun je er terecht. Zo werd er een, voor ons redelijk recente Honda onder handen genomen. Je weet bij een Honda dat het met de techniek wel goed zit. Maar als je vogelstront op je lak laat zitten dan zal dat zijn uitwerking niet missen, ook niet bij een Honda. Het plaatwerk had ook het nodige te leiden gehad. Eerst werd een spatbord aangepakt. Met vier verschillende machines met poetsmiddel kwam de kleur terug en verdwenen de kleine krasjes. Voor de grote schaafplekken moest ie wel de spuitcabine in. Ook het gefabriceerde eindproduct na een lekkere maaltijd van de vliegende vogel verdween van het dak.
Het weer was super. Dus de leden hadden veelal hun rijdend erfgoed meegenomen. Mooi om dit weer eens te aanschouwen. De leden konden met hun vragen ook terecht en in sommige gevallen werd gelijk actie ondernomen om de lak terug te krijgen naar die oude glans.
Rond een uur of twaalf verlieten de meeste leden het terrein van AMPR weer. Bertus vertelde dat er achter de schuur nog “iets stond”. Toch maar eens even kijken. In het gras stond een Austin Minor Station. Het plaatwerk was nog goed op het eerste oog. Alleen het houtwerk was weggerot. De eigenaar heeft hem daar gestald. Wind en regen hebben nu vrij spel. Door Bertus was ie niet vergeten. Dus je ziet het, zonder dat je het weet kan zomaar ergens iets staan waar onze oldtimerliefhebbershartjes sneller van gaan kloppen.
Het is goed om te zien wat er aan vakmanschap in de regio zit. Daar zijn deze Techno dagen perfect voor. Ook natuurlijk voor het weerzien en de gezelligheid. Als er nu werk aan het plaatwerk zit weet ik mijn weg te vinden.

John Holtvluwer