Najaarsrit 2018

Zondag 9 september 2018 Najaarsrit
door Willem Posthumus Meyjes

Zondag 19 september rond de klok van tienen verzamelden zich 11 klassiekers bij eetcafe ONS in De Glind. Mede dankzij de uitnodiging van OCL lid Wilco Beijer van Imparts richting Kiwani Leusden leden om met een van zijn huur-klassiekers mee te rijden, was er een mooi compleet startveld.
Na een kopje koffie ging iedereen op pad om de rit van ruim 150 km te rijden. Vijftig km’s in de ochtend en ruim 100 km in de middag over bijna alleen maar z.g “witte” weggetjes. Hans Zuidema en Theun Noordhoff hadden deze rit uitgezet door de Eemvallei en over de Veluwe. Het was onderweg volop genieten van de weggetjes, die in de wijde omgeving van Leusden zijn te vinden, maar waar je normaliter nooit komt. Dat is het verassende van dit soort ritten.
De ochtendroute bracht ons langs plaatsen als Kootwijkerbroek, en de Harskamp en werd afgesloten in Hoog Soeren. Bij restaurant Berg & Dal werd onze, vooraf bestelde, lunch geserveerd. Twaalfuurtje vlees of -vis ! Heerlijk van genoten op het zonnige terras.
Na de lunch ging de route verder over de Veluwe. Via Gortel kwamen we in Wissel, waar we weer rechtsomkeer maakten richting onder andere Stroe. Om Barneveld heen ging de route weer naar De Glind. In de middag mochten we de auto’s netjes voor de kerk in De Glind parkeren. Leverde weer een mooie foto op met al die Italiaanse-, Franse- en Engelse oldtimers.
Als afsluiting is er dan altijd de gezellige borrel. Met z’n zessen bleven we er nog gezellig eten.
Conclusie ? Weer een heerlijke dag met de OCL op pad geweest !

Willem Posthumus Meyjes