Autobeklederij Meijer

Zaterdag 30 maart autobeklederij Meijer Zeist
door John Holtvlüwer

Op zaterdag 30 maart 2019 waren de leden te gast bij autobeklederij Meijer te Zeist. Ruim twintig leden wisten de weg te vinden in de jaren 30 wijk met een droom van een garage erachter. Dit was de werkplaats van Ronald Meijer, maar heel wat leden droomden weg met het idee om hier hun cultureel erfgoed te stallen en in het ervoor gelegen woonhuis te wonen. Lekker dicht bij huis je geliefde klassieker hebben. Heerlijk, nog even voor het slapen gaan een kijkje nemen en met een glimlach in slaap vallen. Maar helaas, Ronald heeft deze plek al bezet.

Maar goed, wij gingen dus een kijkje nemen hoe Ronald het vakmanschap uitoefende om een klassieker te bekleden. En deze stonden er dus ook. Een Alvis uit 1933 met een fris rood lederen interieur. Een Cadillac deville cabrio die werd voorzien van een nieuwe toplaag van het dashboard. Auto’s uit California zijn vaak qua carrosserie bikkelhard, maar de zon mist zijn uitwerking niet in het interieur. Een dashboard vertoont vaak barsten en de stof verkleurd. Dat de Alvis hier staat zegt genoeg. Je geeft niet zomaar zo’n auto uit handen om er werk aan te verrichten. Dan ben je overtuigd van het vakmanschap van de bekleder.
Ook moet je bedenken dat je heel wat uren op het meubilair in je auto doorbrengt. Zit je thuis nog op een stoel van pakweg 40 of 50 jaar oud die nooit is opgeknapt ? Waarschijnlijk niet. Met instappen en uitstappen schuif je over de bekleding en deze moet dan een keer vervangen of gerepareerd worden. Dat kan bij Ronald Meijer. Heel wat leden wonnen informatie in en vroegen om advies. Er was zeker een klik want we kunnen mededelen dat Ronald sponsor is geworden van de OCL.

Na bijgepraat te hebben en van de koffie genoten te hebben met het appelgebak is ieder weer op pad gegaan. Het was weer gezellig en we hebben ook nog wat opgestoken. Helemaal super.