Verslag Algemene Ledenvergadering 2020

Door John Holtvlüwer

Op donderdagavond 16 januari 2020 verscheen de helft van het ledenbestand van de Oldtimer Club Leusden op de Algemene Leden Vergadering aan de Hamersveldseweg.
Zo’n grote opkomst mag best bijzonder genoemd worden.
Het geeft een stuk betrokkenheid aan wat mooi is om te zien.

Na een kop koffie met lotus koekje (zelfs het koekje geeft een link naar een mooi merk) opende Hans Zuidema de vergadering.   In vogelvlucht zette Hans wat weetjes uiteen over de club.  Een stabiele club kan je wel zeggen.
Ledental stabiel,  de centenhuishouding op orde en een robuust bestuur.

Hans geeft het woord over aan Ron den Hertog.  Ron heeft binnen het bestuur twee petten op, dit natuurlijk in positieve zin.
Het secretariaat en de evenementen vallen onder zijn taken.
Vlotjes worden de formele zaken voorgelegd aan de leden zoals de notulen en het aangepaste huishoudelijk regelement.
Alles is duidelijk er zijn geen vragen in deze.
Dan volgt de evenementenkalender.  Elke maand is er wel iets te doen met de club.  Is het niet de Wheels and Coffee dan is het wel een technodag.  Van de 4 ritten staan er nog twee open die uitgezet moeten worden. Dus als er leden zich geroepen voelen kunnen zij dit oppakken.

Ron geeft het woord over aan penningmeester Paul van Waveren.
In een duidelijk overzicht worden de ontvangsten en kosten uiteengezet over het jaar 2019.
De begroting van 2020 ziet er ook keurig uit.  Dat alles op orde is blijkt wel door de controle van de kascommissie.
Na het voorgelegd hebben aan de leden wordt er decharge verleent.
Paul blijft ook penningmeester de komende jaren. In de vergadering is hij even afgetreden en gelijk weer aangenomen.   Dit heeft te maken met de zittingstermijn van het bestuur.  Niet dat na de 3 jaren de OCL opeens helemaal zonder bestuur zit. Elk verschillend jaar is er een termijn voorbij.  Goed over nagedacht dus.

Hans neemt het woord weer over en deelt het resultaat mee van het onderzoek over het navigeren. Het is mooi om te zien dat het digitale tijdperk ook ons in de ritten kan helpen. De rit is nu ook verkrijgbaar in een bestandje voor je Smartphone of via de navigatie.
Grote voordeel is dat je bijrijder nu meer van de omgeving kan genieten.  Ook voor een alleen rijder is het handig.  Het routeboek blijft beschikbaar in de papiervorm.  Dus voor ieder wat wils.

De vergadering wordt afgesloten en de leden die nog een borrel willen en gezellig even willen bijkletsen verplaatsen zich naar ons sponsorcafe De Swartesteeg.  Ik zou zeggen laat het klassiekerseizoen 2020 maar komen !!!    De OCL is er klaar voor.